luni, 31 mai 2021

Ce este un e-book reader

 Un eBook reader este un dispozitiv pentru redarea fișierelor electronice reprezentând cărți. Un cititor de cărți electronice are, de obicei, un ecran alb-negru cu rezoluție redusă, dar cu o strălucire redusă, de multe ori nu este iluminat din spate, de dimensiunea unei pagini de cărți broșate. Comparativ cu un computer sau smartphone de uz general care este adesea iluminat din spate, un cititor de cărți electronice va fi subțire și ușor și va avea o durată lungă de viață a bateriei. Cititorii de cărți electronice citesc de obicei unul sau mai multe dintre mai multe formate de fișiere proprii „cărți electronice”. 

Unele eBook reader-e sunt, de asemenea, capabile să citească documente în alte forme, cum ar fi cărțile electronice „ePub” standard, fișiere text simple, PDF-uri, documente Word și așa mai departe, iar unele vă vor permite, de asemenea, să luați note, să le sincronizați cu alte dispozitive Cititorii de cărți electronice nu au „senzația” cărților, pe care unii le plac. Însă au câteva avantaje, cum ar fi ușor și portabil, și faptul că pot să dețină mult mai mult decât ar putea vreodată o singură broșură. Acest lucru le face ideale pentru a lua în vacanță, pentru a citi într-un colț preferat în aer liber sau pentru a citi din mers.

ebook reader oferta pret


    Un cititor de cărți electronice dedicat poate fi cel mai convenabil mod de a citi fișiere de cărți electronice, dar nu este singura modalitate. Software-ul pentru PC și smartphone este disponibil gratuit pentru a citi ePub și diverse formate de cărți electronice proprietare, cum ar fi cele pentru Nook și Kindle. 

Ar fi bine pentru o utilizare mai puțin frecventă, pentru iluminarea din spate, pentru un ecran mare care se sprijină (pe un computer, perfect pentru materialele complicate care necesită privirea înapoi și înapoi în mod repetat) sau pentru eșantionarea conceptului de carte electronică înainte de a cumpăra un dispozitiv de citire.

Un cititor de cărți electronice poate face un cadou excelent pentru cineva care este atât un pasionat de tehnologie, cât și un cititor de cărți lungi. Deoarece există multe tipuri specializate, asigurați-vă că destinatarul îl poate returna cu ușurință dacă se dovedește că nu corespunde nevoilor sale.

Nu toți cititorii de cărți electronice pot gestiona aceleași formate. În plus față de anumite formate proprietare specifice vânzătorului, mulți cititori acceptă HTML, text simplu și JPG, dar nu toți acceptă ePub-ul standard deschis. Aceasta este o distincție importantă dacă doriți să verificați cărțile electronice din biblioteca dvs. sau să citiți vasta bibliotecă de cărți electronice fără drepturi de autor (cel puțin în Statele Unite) la Project Gutenberg, cu o formatare mai frumoasă decât poate oferi fișierele text simplu.

Rețineți că uele eBook reader gestionează PDF-urile mai bine decât altele; acest lucru este important dacă intenționați să utilizați foarte mult PDF-urile.

Unele dintre cele mai comune cititoare de cărți electronice dedicate includ Barnes și Noble Nook, Kobo eReader, Amazon Kindle, Sony eReader etc., fiecare cititor electronic având propriile sale caracteristici, simț și capacitate. Cititoarele de cărți electronice nededicate (adică articolele care sunt utilizate și în alte scopuri) includ computerul, smartphone-ul (cu aplicațiile relevante instalate) și iPad-ul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu