sâmbătă, 7 mai 2022

Armonie in gradina si locul potrivit pentru depozitare

 O casuță de grădină este un loc grozav pentru depozitarea uneltelor, dar și pentru joacă. O mai poți folosi ca și casă de joacă pentru copii. Va fi utilă atunci când copiii se joacă afară și au nevoie de un loc unde să meargă pe vreme nefavorabilă. Poate fi folosit și ca depozit pentru uneltele și echipamentele de grădinărit.

O magazie de grădină este o clădire care are de obicei unul sau mai mulți pereți și un acoperiș, folosită pentru depozitarea uneltelor de grădină, a echipamentelor de grădinărit și a altor articole. Un astfel de șopron de grădină este o modalitate excelentă de a vă depozita uneltele și echipamentele de grădinărit. De asemenea, este la îndemână ca loc de lucru pentru proiecte de bricolaj. Daca vrei sa iti pastrezi spatiul exterior ordonat, atunci o magazie de gradina este solutia perfecta.

Spatiul de depozitare din gradina este unul dintre cele mai importante investitii pe care le facem si are implicatii directe in armonia si frumusetea gradinii. Copiii iubesc o casuta de gradina pentru ca le ofera tot ceea ce au nevoie pentru a simula comportamentul si deciziile adultilor. O casă de grădină este o casă în miniatură cu grădini și plante.

casuta de gradina si loc de depozitare


Copiii își pot îngriji propriile plante, își pot face mâncare și le pot uda, se pot odihni la umbră, își pot crea propria căsuță de joacă cu un leagăn sau un focar. Copiii pot folosi aceste experiențe pentru a practica abilitățile responsabile de grădinărit și gătit. Unele case includ o fereastră deschisă prin care permite parintilor sa verifice permanent activitatea copiilor.

Condițiile necesare unei grădini frumoase

Este nevoie de un sol bun, adânc, care să implice un amestec bun pentru plante. Solul pe bază de argilă este sărac în nutrienți și neutralizează proprietățile benefice ale compostului. O parte esențială a oricărei scheme de plantare este să încorporeze un procent ridicat de plante cu creștere scăzută, care sunt parțial tolerante la umbră, cum ar fi hortensii, lavandă, plante veșnic verzi și ferigi.

Utilizarea materialelor din surse locale, cum ar fi copacii, arbuștii și plantele de acoperire a solului, care sunt indigene sitului, este, de asemenea, excelentă. Semănarea oricăror terenuri libere cu plante native va crea un ecosistem mai sănătos și mai divers în spațiul grădinii tale și este o modalitate excelentă de a atrage insecte benefice în grădina ta. Pregătirea site-ului se poate face cu lopata si roaba, sau cu mana cu sapa, pentru a maximiza materialele naturale si organice pe care le puteti folosi.

Evită un design slab al spațiului tău de grădină. Cele patru elemente ale naturii sunt toate prezente în lumea naturală. Ca parte a grădinăritului, este important să luați în considerare aceste elemente atunci când vă proiectați spațiul de grădină.

Nu în ultimul rând, o gradină bine întreținută se bazează pe un sistem de irigații modern care include cateva elemente de tip aspersor rotativ telescopic. Aceste elemente vor asigura irigarea tuturor plantelor din gradina si mai ales a gazonului. Se pot programa sa nu inunde peretii caselor sau zone care nu ar trebui umezite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu